Felvételi információk

2021.04.16. 10:00

Felvételi információk

A Szent Hedvig Kollégium szeretettel várja az általános-, és középiskolás lányokat (6. osztálytól- 14. osztályig) a 2020/2021-es tanévre.

Intézményünkről:

- Eger történelmi belvárosában, a főtéren található kollégiumunk, amelynek fenntartója a Konventuális Ferences Minorita Rend.

- Jók a feltételek az utazáshoz, a buszpályaudvar a kollégiumhoz közel van.

- Valamint közel vannak a belvárosi iskolák (Dobó Gimnázium, EKE Gyakorló  Gimnáziuma), a többi intézmény megközelítési lehetősége is könnyű a helyi buszközlekedéssel.

- Kollégiumunkban a diákok szerint jó a tanár-diák kapcsolat.

- Képzett és tapasztalt nevelőtanáraink segítenek a tanulásban, és mindig elérhetőek a diákoknak, hogy problémáikat megbeszélhessék, és segítenek azok megoldásában.

- Több tantárgyból rendszeres felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozásokra van lehetőség.

-  Rendelkezünk könyvtárral, számítógépekkel, szélessávú internet kapcsolattal.

-  Évente indul intézményünkben KRESZ- és Elsősegély tanfolyam.

-  Diákjaink évente részt vehetnek kulturális programokon, kiránduláson, kollégiumi vetélkedőkön, hagyományos kollégiumi ünnepségeinken, havonta egy szentmisén a Minorita templomban, rendszeres színházlátogatáson a Gárdonyi Géza Színházban.

- Igénybe vehető az 50%-os étkezési térítési díj kedvezmény azok számára, akik a jogszabály szerint erre jogosultak ( rendszeres gyermekvédelmi támogatás, 3 vagy több gyermek, tartós betegség esetén).

A jelentkezés feltétele:

- A jelentkező valamely egri iskola 6-14. évfolyamos, nem egri lakóhelyű leány tanulója legyen. 

- A honlapunkon ( www.szenthedvig.hu) a Dokumentumok menüpontból letöltött Felvételi kérelem kitöltése, aláírása, és beküldése postai úton a kollégium címére (Eger, Dobó tér 6.)

- A Felvételi kérelem beküldésével a diák a szülővel együtt elfogadja intézményünk Pedagógiai Programjában, Házirendjében leírtakat, és kollégiumunk katolikus értékrendjét. Az említett anyagok a honlapon a Dokumentumok menüpontban szintén megtalálhatók.

Várjuk régi és új diákjaink jelentkezését!

Ha kérdésük van, érdeklődhetnek hétköznapokon 9-13 óráig a kollégium 36/ 320-788-as telefonszámán.

Eger, 2020. május 18.

Kiss Lászlóné

igazgató